Headlines
Published On: Sunday, February 5, 2012
Posted by Kesatuan Mahasiswa Kelantan Jordan

Tanpaku Sedari (Filem Pendek MaulidurRasul)An-Naml Studio adalah projek kerjasama Biro Multimedia Kmkj bersama Ahmed Yirozamir.

Filem Pendek Sempena Maulidur Rasul saw. dihasilkan oleh beberapa mahasiswa Malaysia dari Al al-Bayt University, Mafraq, Jordan. Tujuan filem pendek ini dihasilkan adalah untuk menyingkapi dan menyedari bahawa setiap gerak geri seharian kita selama ini adalah mendapat pahala sunnah. Sayangnya kita terlepas niat untuk memperoleh pahal sunnah tetapi menukarkan gerak geri kita menjadi adat, lumrah ataupun perkara biasa. Semuanya bergantung pada niat. Cuma niat sahaja. Ruginyakan..

Rasulullah saw begitu menyaingi kita sehinggakan memberi saluran untuk membantu ummatnya memperoleh pahala dengan mudah cuma niat menunaikan yang sunnah kerana kehidupan kita merangkumi perbuatan-perbuatan nabi kita sendiri.. Alangkah Ruginya kita.. Jom kita tengok apa yang kita tengok apa yang kita terlepas dari pandangan untuk memperoleh pahala semudah niat sahaja itu.

About the Author

Posted by Kesatuan Mahasiswa Kelantan Jordan on 1:13:00 AM . Filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 . Feel free to leave a response

By Kesatuan Mahasiswa Kelantan Jordan on 1:13:00 AM . Filed under . Follow any responses to the RSS 2.0 . Leave a response

0 cadangan dan kritikan membina for " Tanpaku Sedari (Filem Pendek MaulidurRasul) "

Post a Comment

Tv Kmkj

    Blog Archive